A LONGi továbbra is megtartja AAA státuszát a PV ModuleTech Bankképességi Rangsorban, ezáltal kihangsúlyozva kivételes pénzügyi erejét és stabilitását 2024-re

2023.11.16

A napenergia-technológia területén világvezető LONGi a 2023 harmadik negyedévére vonatkozó legfrissebb PV ModuleTech Bankképességi Jelentés alapján továbbra is megtartja AAA minősítését, ezáltal kihangsúlyozva a vállalat folyamatos következetességét és pénzügyi stabilitását. A vállalat egymást követő, immár 15. alkalommal odaítélt AAA minősítése a nemzetközi pénzügyi piacok, a harmadik fél intézmények és általánosságban a napelemes ágazat részéről a vállalat általános erősségébe vetett széleskörű bizalom bizonyítéka. A PV ModuleTech Bankképességi Jelentés átfogóan elemzi és rendszeresen rangsorolja a napelemgyártó cégek relatív erőviszonyait a gyártási (értéklánc, termelés, globális modulszállítási profil, CapEx és K+F ráfordítások) és pénzügyi tervek (pénzforgalom, adósság, értékelés, jövedelmezőség és árbevétel) szempontjából. 

 

Az egymás után 15. alkalommal odaítélt AAA minősítés 2023-ban erős első félévet mutat  

Az AAA minősítés a LONGi pénzügyi erejének és a hosszú távú stabilitáshoz szükséges legszigorúbb pénzügyi követelményeknek való megfelelés további bizonyítéka. A 2023-ban erős első félévet záró LONGi a közelmúltban bejelentette, hogy 2023 második negyedévét a vállalat történetének legsikeresebb negyedéveként jegyzik, melynek során a vállalat több mint 0,7 milliárd eurós (5,5 milliárd CNY)* nettó nyereséget könyvelhetett el. 

A modulok és lapkák gyártása és szállítása tekintetében a LONGi 2020 óta az első számú napelemgyártó a piacon, és 2023-ra 130 GW-os modulgyártási kapacitást prognosztizál. 30 GW a hátsó érintkezős Hi-MO X6 prémium napelemmodul sorozatából származik. A napelemes technológiai innováció a LONGi szabadalmaztatott hátsó érintkezős HPBC (Hybrid Passived Back Contact) technológiáját foglalja magában.  

A BloombergNEF és az Altman féle Z-mutató megerősíti a pozitív és erős kilátásokat 

Az elmúlt hónapokban további független intézmények is értékelték a LONGi-t, és az eredmények bizonyítják a vállalat rugalmasságát és képességét arra, hogy a különféle kihívásokra és piaci körülményekre adott válaszai révén kiszolgálja ügyfeleit és partnereit. A fenti értékelések közé tartozik a BloombergNEF (BNEF) Napelemmodul és Inverter Bankképességi Jelentés és az Altman féle Z-mutató. 

2022 novemberében a BloombergNEF (BNEF) éves Napelemmodul és Inverter Bankképességi Jelentése a LONGi-t 100%-ban bankképes modulmárkaként ismerte el. Ez kiváló pénzügyi helyzetet igazol, amelyet a növekvő vállalati erő és a magas szintű technológiai K+F támogat. A LONGi mindemellett rendkívül hatékony kockázatkezelést is kidolgozott, és hosszú távú fenntartható fejlődési képességről tett tanúbizonyságot.  

Emellett a LONGi a Q3 BNEF globális napelemes piaci kilátások terén az Altman féle Z-mutató szerint 4,3-as értékelést kapott, ami a vállalatot a lehető legjobb, „Biztonságos zóna” kategóriába helyezte, hangsúlyozva annak pénzügyi stabilitását. Az Altman féle Z-mutató modelljét Edward Altman amerikai pénzügyi professzor dolgozta ki 1968-ban a vállalatok pénzügyi stabilitásának mérésére. 

 

A LONGi hátsó érintkezős Hi-MO X6 sorozata a jövőbeli növekedés egyik kulcsfontosságú mozgatórugója 

2022 novemberi piaci bevezetése óta a LONGi nagy hatékonyságú HPBC cellatechnológián alapuló Hi-MO X6 prémium modulsorozata széles körben ismertté vált az európai napelemes piacon, valamint a forgalmazók, telepítők és végfelhasználók körében. A technológia elülső gyűjtősín nélküli kialakítása maximalizálja a beeső fény hasznosulását. Emellett csökkenti az optikai veszteségeket, növeli az átalakítási hatékonyságot és ennek következtében optimalizálja az LCOE (Levelized Cost of Electricity) értéket. A HPBC panel standard változatának hatékonysága áttörte a 25,5%-os határt, míg a HPBC+ panelé meghaladta a 25,8%-ot. Ezzel a csúcstechnológiával felvértezve a Hi-MO X6 panel 6-10%-kal növeli az energiatermelés hatékonyságát a hagyományos panelekhez képest. 23,3%-os maximális modulhatékonyságával a termék új mércét állít fel a tetőre szerelhető modulok világpiacán. 

A közelmúltban a LONGi a jövő napelemes technológiájaként a hátsó érintkezős tecnológia mellett foglalt állást, mivel az alternatív technológiákhoz képest ez nagyobb lehetőséget biztosít a hatékonyság javítására. A technológia fejlesztése, a gyártási folyamatok módosítása és a költségek jelentős csökkentése révén a vállalat lehetővé tette a nagy hatékonyságáról, megbízhatóságáról és esztétikájáról ismert hátsó érintkezős napelemes technológia széles körű népszerűsítését. A LONGi most először tesz prémium technológiát elérhetővé a tömegpiacon. 

 

* Árfolyam: 1 EUR = 7,8771 CNY, 2023. június 30., Kínai Népbank

Sajtóreferens

Nadine Bütow

Az Európai Kommunikációs Főigazgatóság vezetője (DG)

nadinebuetow@longi.com

 

Timo Helmke

PR-menedzser, Európa (DG)

timohelmke@longi.com