A LONGi Ezüst Fenntarthatósági Minősítést kapott az EcoVadis-tól kiemelkedő ESG teljesítményéért.

2024.4.30

A LONGi ezüst fenntarthatósági minősítést kapott az EcoVadis-tól, a vállalatok társadalmi felelősségvállalását (CSR) értékelő nemzetközi mérvadó platformtól. Ez az elismerés a LONGi környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) teljesítményét, valamint a fenntartható fejlődést jelzi.   

Az EcoVadis érmeket és jelvényeket azok a vállalatok kapják, amelyek elvégeztették az EcoVadis értékelési folyamatát, és viszonylag erős vállalatirányítási rendszert mutattak be, amely figyelembe veszi az EcoVadis módszertanában meghatározott fenntarthatósági kritériumokat. Az érmek és jelvények jogosultsági kritériumait rendszeresen felülvizsgálják.  

Az ezüst minősítéssel a LONGi az EcoVadis által értékelt vállalatok legjobb 15 százalékába került, és az EcoVadis négy kategóriában végzett értékeléssel érdemelte ki: környezetvédelem, munkaügyi és emberi jogok, etika és fenntartható beszerzés.  

Az EcoVadis egy globális minősítő platform, amely a vállalatok környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) teljesítményének értékelésére szakosodott. Módszertana nemzetközi fenntarthatósági szabványokra épül, többek között a Global Reporting Initiative, az ENSZ Global Compact és az ISO 26000 szabványokra, és több mint 220 költségkategóriára és több mint 180 országra terjed ki.  

"Az EcoVadis Ezüst Fenntarthatósági Minősítése jelentős elismerése a LONGi ESG-teljesítményének és a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségének. Ugyanakkor arra ösztönöz bennünket, hogy tovább fokozzuk erőfeszítéseinket a zöld energiaipari technológiai innováció előmozdítására és az üvegházhatású gázok kibocsátásának globális csökkentésére vonatkozó célok eléréséhez való hozzájárulásban" - mondta Ali Salman, a LONGi európai ESG menedzsere.

A LONGi ambiciózus fenntarthatósági célokat tűzött ki 2030-ig 

A LONGi a 2023-as éghajlat-politikai fehér könyvében részletezte fenntartható fejlődési stratégiáját és kötelezettségvállalásait. A vállalat olyan éghajlati kezdeményezésekhez is csatlakozott, mint a RE100, EP100, EV100, és részt vett az SBTi-ben, így az első kínai vállalat lett, amelyik a négy globális kezdeményezéshez együttesen csatlakozott. A vállalat 2012 és 2022 között összesen 290 GW fotovoltaikus terméket állított elő, több mint 114 milliárd kWh tiszta villamos energiát termelve. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) kibocsátási tényezőinek felhasználásával számolva a LONGi hozzájárult 536 millió tonna CO₂-kibocsátás megelőzéséhez, ami a 2022. évi globális energiával kapcsolatos szén-dioxid-kibocsátás 1,46%-ának felel meg.  

2023-ban a LONGi felvázolta a rövidtávú SBTi célját, amely szerint 2030-ra a működési tevékenységén belül az üvegházhatású gázok (GHG) kibocsátását a 2020-as szinthez képest 60%-kal csökkenti; az egységnyi szilíciumanyag, cella és üveg szén-dioxid-kibocsátását a 2020-as szinthez képest legalább 20%-kal csökkenti. Tavaly a LONGi rövid távú célját az SBTi jóváhagyta, és az összhangban van a Párizsi Megállapodás 1,5℃-os céljával.  

A LONGi vezérelve, hogy zöld energiát termeljen zöld energiából. 

A LONGi a "Solar for Solar" koncepciót követi, amely a zöld energia zöld energiával történő előállításának gondolatát népszerűsíti és támogatja, ezáltal jelentősen csökkentve a termelési folyamat szénlábnyomát. A LONGi egyik tesztterülete ennek a koncepciónak a Baoshanban található "Zero Carbon Factory". A gyár által felhasznált villamos energia 99,09%-a 2023-ban megújuló forrásokból származott.  

A Zéró Szén-dioxid-gyár a "Zéró Szén-dioxid LONGi" kezdetét jelenti.

Sajtóreferens

Nadine Bütow

Az Európai Kommunikációs Főigazgatóság vezetője (DG)

nadinebuetow@longi.com

 

Timo Helmke

PR-menedzser, Európa (DG)

timohelmke@longi.com