A LONGi csatlakozik az ENSZ Globális Megállapodás „Gyorsabban előre” kezdeményezéséhez, hogy felgyorsítsa a magánszektor fellépését fenntartható fejlődési célok elérése érdekében

2023.11.9
balra: Zhenguo Li, a LONGi alapítója és elnöke.
balra: Zhenguo Li, a LONGi alapítója és elnöke.

A LONGi Green Energy Technology Co. Ltd. (LONGi), amely a világ első számú szolártechnikai vállalata, csatlakozott a „Gyorsabban Előre” kezdeményezéshez az ENSZ Magánszektor Fórumán az SDG 2023-as csúcstalálkozón, New Yorkban. Ennek az új globális mozgalomnak a célja, hogy felgyorsítsa a magánszektor fellépését arra a szintre és mértékre, amely a 17 fenntartható fejlődési cél (SDG) megvalósításához és a 2030-as menetrend teljesítéséhez szükséges. A Gyorsabban Előre kezdeményezés öt területre összpontosít: a nemek közötti egyenlőségre, az éghajlatváltozás elleni fellépésre, a megélhetést biztosító bérekre, a vizek megóvására, valamint a pénzügyekre és befektetésekre.

A LONGi két cselekvési területen három részletes célt tűzött ki:  

Nemek közötti egyenlőség 

  • Egyforma mértékű képviselet, részvétel és vezetés a menedzsment minden szintjén, 2030-ig. 
  • Egyforma értékű munkáért egyforma béreket, 2030-ig. 

Éghajlatváltozás elleni fellépés 

  • Hozzájárulás az igazságos átmenethez olyan konkrét lépésekkel, amelyek az érdekelt felekkel, például a munkavállalókkal, szakszervezetekkel, közösségekkel és beszállítókkal partnerségben kezelik az éghajlatváltozás enyhítésére és az alkalmazkodásra irányuló intézkedések társadalmi hatásait. 

Zhenguo Li, a LONGi alapítója és elnöke a fórum többi résztvevőjével megosztotta meglátásait: „A megújuló energia kulcsfontosságú több fenntartható fejlődési cél eléréséhez”. Úgy véli, hogy a megújuló energiát hasznosító technológiák fejlesztése és előmozdítása nemcsak a tiszta energiára való átálláshoz biztosítana energiát és csökkentené a szén-dioxid-kibocsátást, hanem elősegítené a társadalmi-gazdasági növekedést, munkahelyeket teremtene, növelné az energiabiztonságot, javítaná az egészségügy és az oktatás színvonalát. 

Zhenguo Li így folytatta: „A beruházások növelése és a megújuló energiával kapcsolatos technológiák előmozdítása életképes megoldásokat kínálhat a fenntartható fejlődési célok eléréséhez, miközben fenntarthatóbb jövőt teremt a globális társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásokra adott válaszokkal”. 

 

A fenntartható fejlődési céloknak csak 15%-a halad a megvalósulás felé  

Az ENSZ Globális Megállapodás „Gyorsabban Előre” kezdeményezése mérhető, hiteles és ambiciózus fellépésre szólítja fel az üzleti vezetőket mindenütt. A kezdeményezés azokra a területekre összpontosít, amelyek képesek felgyorsítani az előrehaladást mind a 17 fenntartható fejlődési célnál, ahol a magánszektor együttesen a legnagyobb és leggyorsabb hatást tudja kifejteni 2030-ig. 

Az António Guterres ENSZ-főtitkár által az év elején közzétett, a fenntartható fejlődési célok előrehaladásáról szóló jelentés szerint a fenntartható fejlődési célok mindössze 15%-a halad a megvalósulás felé. A célok 48%-ának előrehaladása gyenge, nem megfelelő, stagnál, sőt, 37%-uk egyenesen visszafelé halad. 

2008 óta a Magánszektor Fórum (PSF) 2008 óta évente összehívja a világ vezetőit az ENSZ-ben, az ENSZ Közgyűlés magas szintű találkozási hetében, hogy olyan fontos globális kérdésekkel foglalkozzanak, mint az éghajlatváltozás, a fenntartható fejlődés és az emberi jogok. Idén a fórumra egy interaktív ebéd keretében került sor, a 2023-as SDG csúcs részeként. 

 

Sajtóreferens

Nadine Bütow

Az Európai Kommunikációs Főigazgatóság vezetője (DG)

nadinebuetow@longi.com

 

Timo Helmke

PR-menedzser, Európa (DG)

timohelmke@longi.com