A LONGi és a Solar Express 1 GW keretmegállapodási szerződést ír alá

2023.10.30
Balról jobbra: Yifei Li, a LONGi Europe (DG) DACH értékesítési vezetője; Gerald Mueller, a LONGi Europe (DG) DACH értékesítési igazgatója; Olaf Krückemeier, a Solar Express értékesítési igazgatója; Nick Wang, a LONGi Europe (DG) alelnöke; Charles Jiang, a LONGi DG Business Group alelnöke; Clifford Chen, a LONGi DG Marketing és Értékesítési Központjának elnöke.
Balról jobbra: Yifei Li, a LONGi Europe (DG) DACH értékesítési vezetője; Gerald Mueller, a LONGi Europe (DG) DACH értékesítési igazgatója; Olaf Krückemeier, a Solar Express értékesítési igazgatója; Nick Wang, a LONGi Europe (DG) alelnöke; Charles Jiang, a LONGi DG Business Group alelnöke; Clifford Chen, a LONGi DG Marketing és Értékesítési Központjának elnöke.
  • Az együttműködés három évre nyúlik vissza, és a LONGi szabadalmaztatott hátsó érintkezős HPBC technológiáján alapuló LONGi Hi-MO X6 PV napelemmodult is magában foglalja. 
  • Mostantól a Solar Express ügyfelei is élvezhetik a LONGi Hi-MO X6 gyors és megbízható kiszállítását. 

A világszinten működő, piacvezető LONGi Solar napenergia-technológiai vállalat, és a napelemes megoldások német szállítója, a Solar Express 3 évre szóló megállapodást kötött a rendkívül hatékony napelemmodulok szállításáról, amely a hátsó érintkezős technológián alapuló Hi-MO X6-ra is kiterjed. Az 1 GW összkapacitás biztosítására irányuló megállapodás hivatalos aláírására a múlt héten a LONGi székhelyén, a kínai Hszianban, Olaf Krückemeier, a Solar Express értékesítési igazgatójának 4 napos látogatása során került sor. A keretszerződés tárgyát képező napelemmodulok a Solar Express ügyfeleit szolgálják ki Németországban, Ausztriában, Svájcban és a Benelux államokban. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az európai energiarendszer átalakítása érdekében egyesíteni tudjuk erőinket partnerünkkel, a Solar Expresszel. A Hi-MO X6 révén a Solar Express ügyfelei a LONGi szabadalmaztatott HPBC (Hybrid Passived Back Contact) hátsó érintkezős technológiájával ellátott leghatékonyabb napelemmodulunkat kapják. Ez lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy ugyanakkora felületen több villamos energiát termeljenek, mivel ezek a napelemmodulok a hagyományos modulokhoz képest 6–10%-kal több energiát termelnek” – mondta Nick Wang, a LONGi Europe Distributed Generation (DG) alelnöke. 

Olaf Krückemeier, a Solar Express értékesítési igazgatója megjegyezte: „Egyre több iparág fedezi fel a napenergia előnyeit vállalkozása számára. A többnyire nagyszabásúbb kereskedelmi és ipari projekteket megvalósító ügyfeleink fokozatosan tovább bővítették vállalkozásukat, ami a nagy hatásfokú napelemmodulok iránti megnövekedett kereslethez vezetett. A LONGi erős partner, amely képes mind a megbízható ellátást, mind a csúcstechnológiás napenergia-technológiát biztosítani.” 

 

A hátsó érintkezős (BC) napelemmodulok iránti kereslet egyre nő  

A tömegtermelés 2023 első felében való beindulása óta a LONGi megnövekedett keresletet regisztrált a HPBC elnevezésű szabadalmaztatott hátsó érintkezős cellás technológiát alkalmazó Hi-MO X6 iránt. „A hátsó érintkezős technológiával ellátott napelemmodulok iránti megnőtt kereslet a többi modulhoz viszonyított nagyobb hatékonyságnak és megbízhatóságnak, valamint az esztétikus megjelenésnek tudható be” – mondta Gerald Müller, a LONGi DACH régióért felelős értékesítési igazgatója. 

Mivel a LONGi a BC (Back Contact) napelem-technológiát tartja a jövő napelemes technológiájának, a vállalat úgy határozott, hogy a BC napelem-technológia jelentős részét felveszi a termékportfóliójába. 2023 végére a 30 GW-os HPBC termelési kapacitás teljes mértékben üzemelni fog, a jövőben pedig a hátsó érintkező (BC) napelemes technológia a LONGi teljes termelési kapacitásának nagy részét fogja kitenni. A LONGi ezáltal új prémium technológiát hoz létre a tömegtermelésre alkalmas napelemekhez. Mindezidáig a hátsó érintkezős technológiával működő cellák gyártása rendkívül költségigényes és összetett volt. 

 

A Hi-MO X6 áramtermelése 6-10 százalékkal felülmúlja a hagyományos modulok áramtermelését.  

A Hi-MO X6 a nagy hatásfokú HPBC cellás technológiára épült, és elülső gyűjtősín nélküli kialakítással rendelkezik. A termék kialakítása ezáltal maximalizálja a beeső fény hasznosulását, csökkenti az optikai veszteségeket, növeli az átalakítási hatékonyságot és ennek következtében optimalizálja az LCOE értéket. A HPBC panel standard változatának hatékonysága áttörte a 25,5%-os határt, míg a HPBC+ panelé meghaladta a 25,8%-ot. Ezzel a csúcstechnológiával felvértezve a Hi-MO X6 panel 6-10%-kal növeli az energiatermelés hatékonyságát a hagyományos panelekhez képest. 23,3%-os maximális modulhatékonyságával a termék új mércét állít fel a globális elosztott energiatermelési piacon.

Sajtóreferens

Nadine Bütow

Az Európai Kommunikációs Főigazgatóság vezetője (DG)

nadinebuetow@longi.com

 

Timo Helmke

PR-menedzser, Európa (DG)

timohelmke@longi.com