A Hi-MO 6 mostantól kezdve Hi-MO X6: A LONGi új márkanevet vezet be tetőre szerelhető termékeihez

2023.10.12

A LONGi bejelentette, hogy megváltoztatja az elosztott energiatermelési piacra szánt, tetőre szerelhető fotovoltaikus moduljainak márkanevét. A Hi-MO 6 mostantól kezdve Hi-MO X6. Ez a lépés kihangsúlyozza annak a Hi-MO 6 sorozatnak a forradalmi újdonságát, amelyet kizárólag a jobb felhasználói élmény érdekében terveztek és fejlesztettek ki. A fejlesztések mind a műszaki tartalom, mind az esztétika tekintetében megmutatkoznak, a HPBC (Hybrid Passivated Back Contact) néven ismert, továbbfejlesztett hátsó érintkezős (BC) technológiával.  

 

Az átnevezés hangsúlyozza a LONGi elkötelezettségét a hátsó érintkezős (BC) technológia és a napenergia jövője iránt 

Az átnevezés azt bizonyítja, hogy a LONGi a következő 5-6 évben a napenergia jövőjét a hátsó érintkezős (BC) technológiában látja. A vállalat úgy döntött, hogy a BC napelemes technológia jelentős részét beemeli a termékportfóliójába. 2023 végére a 30 GW-os HPBC termelési kapacitás teljes mértékben üzemelni fog, a jövőben pedig a hátsó érintkező (BC) napelemes technológia a LONGi teljes termelési kapacitásának nagy részét fogja kitenni.  

Baoshen Zhong, a LONGi elnöke 2023 szeptemberében így nyilatkozott: „Az iparág a terawatt-korszak ezen pontján radikális technológiai váltás előtt áll.Az elkövetkező öt-hat évben a nagy hatékonyságukról és esztétikus kivitelezésükről ismert hátsó érintkezős (BC) napelemek a fotovoltaikus ipar első számú megoldásává fognak válni.”Nick Wang, a LONGi alelnöke hozzáteszi: „A márkanévváltás hangsúlyozza azokat az értékeket, amelyeket ügyfeleinkkel, partnereinkkel és végfelhasználóinkkal világszerte osztunk. Ezek a értékek tükröződnek a Hi-MO X6-ban és különböztetik meg a többi terméktől.” 

 

A Hi-MO X6 válasz a megnövekedett vásárlói igényekre 

A Hi-MO X6-ot a LONGi termékcsapata a végfelhasználók körében végzett széleskörű kutatásra alapozva két éven át, aprólékos munkával fejlesztette. Az eredmény egy személyre szabott megoldás az elosztott energiatermelési piac számára, valamint a lakossági és kereskedelmi épületek tetejére. A termék maximális hatékonysága és biztonsága olyan kivitellel párosul, amely tökéletesen illeszkedik az építészeti esztétikába.

A Hi-MO X6 fotovoltaikus modul célja, hogy még jobb élményt nyújtson a tetőn elhelyezett panalek felhasználóinak
A Hi-MO X6 fotovoltaikus modul célja, hogy még jobb élményt nyújtson a tetőn elhelyezett panalek felhasználóinak

Az energiatermelés 6-10 százalékkal felülmúlja a hagyományos modulokét 

A Hi-MO X6 a kiváló hatékonyságú HPBC napelemes technológiára épül, és elülső gyűjtősín nélküli kialakítással rendelkezik. A termék kialakítása így maximalizálja a beeső fény hasznosulását, csökkenti az optikai veszteségeket, növeli az átalakítási hatékonyságot és ennek következtében optimalizálja az LCOE értéket. A HPBC panel standard változatának hatékonysága áttörte a 25,5%-os határt, míg a HPBC+ panelé meghaladta a 25,8%-ot. Ezzel a csúcstechnológiával felvértezve a Hi-MO X6 panel 6-10%-kal növeli az energiatermelés hatékonyságát a hagyományos panelekhez képest. 23,3%-os maximális modulhatékonyságával a termék új mércét állít fel a globális elosztott energiatermelési piacon. 

 

A LONGi leküzdötte a hátsó érintkezős (BC) technológia gyártási kihívásait 

Mostanáig a BC napelemes technológia számára a fő kihívást az alacsony kihozatal és költséghatékonyság jelentette. A LONGi sikeresen korszerűsítette a technológiát, amivel jelentősen megnövelte a tömeggyártás kihozatalát. A vállalat emellett módosította a gyártási folyamatot és drasztikusan csökkentette a költséget, utat nyitva a hátsó érintkezős (BC) napelemes technológia széles körű elterjedésének. 

 

A termékképek letöltése

Sajtóreferens

Nadine Bütow

Az Európai Kommunikációs Főigazgatóság vezetője (DG)

nadinebuetow@longi.com

 

Timo Helmke

PR-menedzser, Európa (DG)

timohelmke@longi.com