A LONGi partnerségre lép az UNHCR-rel a szervezet logisztikai központjának napelemekkel való ellátása és a menekült közösségek támogatása érdekében

2023.12.12

A világvezető napelemtechnológiai vállalat, a LONGi három évre szóló partnerséget jelentett be az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) az éghajlatváltozás elleni fellépés vezérlése, valamint a méltányos energiamegosztás és a zöld átállás előmozdítása érdekében. Az együttműködés bemutatására a Solar+ Pavilonban, az ENSZ 28. éghajlatváltozási konferenciáján (COP28), az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének részes feleinek részvételével került sor.

A partnerség keretében a LONGi az UNHCR vészhelyzeti és készenléti raktárcsarnokait napelemekkel felszerelt létesítményekké alakítja át. A kezdeményezés az üzbegisztáni Termezi Szállítási Központban található Regionális Humanitárius Logisztikai Központban egy kísérleti projekttel kezdődik. A központ kulcsszerepet játszik az alapvető segélyszállítmányok gyors szállításában a régió országaiba.

Dennis She, a LONGi alelnöke csodálatát fejezte ki az UNHCR fáradhatatlan erőfeszítéseiért a menekültek, valamint a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek ázsiai ellátása vonatkozásában. 

Kifejtette: „Megtiszteltetés a LONGi számára, hogy az UNHCR logisztikai központját elsőként szerelheti fel napelemekkel. A megállapodás kihangsúlyozza a LONGi fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét, és alázattal tekintünk a menekült közösségeket támogató megbízatásunkra. Együttműködésünk alátámasztja közös elkötelezettségünket a fenntarthatóság és a globális kihívásokkal szembeni ellenálló képesség előmozdítása iránt.”

Dennis She, a LONGi alelnöke és Dominique Hyde, az UNHCR külkapcsolatokért felelős igazgatója a LONGi Solar+ pavilonjában írták alá az együttműködési megállapodást a COP28 alkalmával Dubaiban (Egyesült Arab Emírségek).
Dennis She, a LONGi alelnöke és Dominique Hyde, az UNHCR külkapcsolatokért felelős igazgatója a LONGi Solar+ pavilonjában írták alá az együttműködési megállapodást a COP28 alkalmával Dubaiban (Egyesült Arab Emírségek).

A LONGi napenergia-hasznosító rendszereket biztosít a menekültügyi közcélú létesítmények számára, valamint napenergiával kapcsolatos oktatást nyújt 

A Logisztikai Központ napelemekkel való felszerelésén túl a LONGi 2024-től kezdve napenergia-hasznosító rendszereket és megoldásokat fog biztosítani a menekültek és a befogadó közösségek által Pakisztánban használt közcélú létesítményekhez. Ez biztosítja a biztonságos és megbízható energiához való hozzáférést, valamint lehetővé teszi a tanulmányok és a munka folytatását, továbbá a vállalkozói szellem fenntartását. Ezenfelül a LONGi napenergiával kapcsolatos képzésben részesíti a menekülteket és a befogadó közösségeket, ezáltal elősegítve ezek fenntartható megélhetését. Ezek a kezdeményezések összhangban állnak a 7. fenntartható fejlődési céllal – Megfizethető és tiszta energia.

Dominique Hyde, az UNHCR külkapcsolati igazgatója az alábbiakat nyilatkozta az innovatív partnerségről: „Lelkesedéssel nézünk az innovatív partnerség elébe, amely segítségünkre lesz szénlábnyomunk csökkentésében. Együtt szerepet játszhatunk az éghajlati válság kezelésében azáltal, hogy fenntartható energiamegoldásokat népszerűsítünk mindenki, különösen a leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévők számára világszerte.”

Az üzbegisztáni Termez Cargo Centerben található regionális humanitárius logisztikai központot a LONGi által nyújtott támogatással napenergiával fogják ellátni. © UNHCR/Elyor Nemat
Az üzbegisztáni Termez Cargo Centerben található regionális humanitárius logisztikai központot a LONGi által nyújtott támogatással napenergiával fogják ellátni. © UNHCR/Elyor Nemat

A napelemes megoldások költséghatékonyságának kiaknázása 

Az egyenlőtlen energiamegosztás gazdasági fejlődésre és emberi életekre gyakorolt hatását felismerve a LONGi a napelemes megoldások költséghatékonyságát kihasználva kívánja kezelni ezt a problémát. A technológiai fejlődés hatására a napenergia a világ egyik leggazdaságosabb villamosenergia-forrásává vált a világ számos részén.

A szélesebb körű partnerség részeként a LONGi 2024-től kezdve Üzbegisztánban az újraerdősítést is támogatja, melynek célja a környezeti veszélyek csökkentése és a szélsőséges időjárás hatásainak mérséklése. Ez a kezdeményezés jövedelemszerzési és foglalkoztatási lehetőségeket is teremt a menekültek és a befogadó közösségek számára. A hároméves partnerség várhatóan számos olyan ország számára előnyökkel fog járni, ahol az UNHCR éghajlatváltozás elleni munkát végez.

Sajtóreferens

Nadine Bütow

Az Európai Kommunikációs Főigazgatóság vezetője (DG)

nadinebuetow@longi.com

 

Timo Helmke

PR-menedzser, Európa (DG)

timohelmke@longi.com