A LONGi részt vesz a WEF 2024 éves találkozón Davosban, és a Shenzhen Power Solutions-szel közösen elindítja a "Light Up Africa" elnevezésű SDG projektet

2024.1.17
  • Zhong Baoshen, a LONGi elnöke és Dennis She, a LONGi alelnöke képviseli a kínai napelemes ipart a davosi Világgazdasági Fórumon, és beszédet mondanak.  
  • A LONGi és a Shenzhen Power Solution együttműködik a "Light Up Africa" elnevezésű főigazgatósági projektben, amelynek célja az afrikai, hálózaton kívüli közösségek segítése.  
Dennis She (balra), a LONGi alelnöke és Xia Li (középen), a Shenzhen Power Solution vezérigazgatója a Világgazdasági Fórum Kongresszusi Központjában.
Dennis She (balra), a LONGi alelnöke és Xia Li (középen), a Shenzhen Power Solution vezérigazgatója a Világgazdasági Fórum Kongresszusi Központjában.

A LONGi részt vesz a davosi Világgazdasági Fórum éves találkozóján (Winter Davos Forum). Baoshen Zhong, a LONGi elnöke és Dennis She, a LONGi alelnöke képviseli a kínai fotovoltaikus ipart az eseményen, és különböző témákban tart előadásokat. A WEF-en a LONGi bejelentette, hogy partnerséget kötött a Shenzhen Power Solutionnel, egy professzionális, hálózaton kívüli napelemes otthoni rendszerek gyártójával. Együtt indítják el a "Light up Africa" projektet, és személyre szabott napelemes termékeket, köztük cellákat és modulokat biztosítanak az afrikai, hálózaton kívüli közösségeknek, hogy segítsenek enyhíteni a szegénységen és javítsák az oktatást. 

A WEF-en 120 ország több mint 2800 vezetője vesz részt, hogy megvitassák a "Bizalom újjáépítése" témát számos szempontból, beleértve a gazdasági növekedést, az éghajlatvédelmi és környezetvédelmi intézkedéseket, az energiabiztonságot, a technológiai irányítást és az emberi fejlődést.  

WEF-fórum: LONGi megosztja tapasztalatait az intelligens és fenntartható gyártás vezetéséről  

A Világbank friss statisztikái rávilágítanak az energiafelhasználás erős kontrasztjára, mivel a gazdaságok felső 20%-a a világ energiafogyasztásának elképesztő 80%-át teszi ki. A napelemes technológia globális vezetőjeként a LONGi arra törekszik, hogy a globális energiamegfelelési értékek támogatója legyen. A vállalat célja, hogy több magánszemélyt és vállalkozást ösztönözzön arra, hogy aktívan részt vegyenek az energiaforradalomban, elősegítve a mindenki számára elérhető tiszta energia megteremtését.  

A WEF egyhetes éves találkozója során különböző üléseken mutatják be a legújabb javaslatokat és megoldásokat, amelyek célja, hogy előrelépést érjenek el a globális biztonság, a kereskedelem, a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás, az éghajlat és a környezetvédelem, az energiaátalakítás, a technológiai innováció, az egészségügy és a jólét terén.   

Baoshen Zhong, a LONGi elnöke elmondta: A LONGi a Világgazdasági Fórum és annak globális világítótorony-hálózatának (GLN) lelkes tagjaként továbbra is erősíteni fogja műszaki innovációját, integrálni fogja a "Solar for Solar" zöld gyártási koncepciókat és a kibocsátás-csökkentési célokat globális működésében és termelési értékláncában. Ezek az intézkedések a LONGi-t a világ napenergia-iparának felelős és vezető szereplőjeként pozícionálják. Nagy örömmel osztjuk meg tapasztalatainkat az intelligens és fenntartható gyártás vezető szerepében a megújuló szektorban."  

A LONGi a WEF éves találkozója során aktívan részt vesz több magas szintű találkozón és nemzeti stratégiai párbeszédben, többek között olyan üléseken, mint az "IGWEL: Bizalomépítés az energiaátalakításban" és a "Gyorsítás a nettó nullához: innovatív stratégiák a gyártás számára". A vállalat meg fogja osztani a globális energiagazdálkodási méltányossággal és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos álláspontját.  

Új partnerség: A LONGi és a Power Solution a davosi WEF 2024-en elindítja a "Light Up Africa" elnevezésű SDG-projektet.  

A partnerség az afrikai hálózaton kívüli közösségeket fogja támogatni, és azért indult, mert a bejelentett információk szerint több mint 780 millió ember - a világ népességének mintegy 10%-a - él elektromos hálózat nélküli régiókban, többségük a szubszaharai sivatagi területeken. A 2009-ben alapított Power Solution eddig 66 országban hozott létre megoldásokat, és több mint 54 millió szélsőséges szegénységben élő embernek, köztük 7,8 millió családnak segített.  

Xia Li, a Shenzhen Power Solution alapítója elmondta: "A Power Solution célja, hogy zöld energiával javítsa a világ BOP (Bottom of the Pyramid), azaz legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező lakosságának életminőségét. A LONGi-val való összefogás lehetővé teszi számunkra, hogy fenntarthatóbb megoldásokat kínáljunk az afrikai országok jövője érdekében"."  

Dennis She, a LONGi alelnöke elmondta: "A megújuló energiaforrások terén a napenergia-innováció úttörőjeként a LONGi elkötelezett a napenergia költségeinek csökkentése és hatékonyságának javítása mellett, ami nemcsak az energetikai átállásra törekvő országok számára előnyös, hanem az elmaradott régiók számára is fontos, hogy hozzáférjenek a zöld energiához"." Hozzátette: "Hiszünk abban, hogy a Power Solutionnel szorosan együttműködve a LONGi megfizethető zöld napelemes megoldásokat kínálhat a leginkább rászoruló közösségeknek, hogy az afrikai BOP közösségek számára lehetővé tegye a jövedelem javítását és az oktatáshoz való jobb hozzáférést."  

Dr. Francois Bonnici, a Schwab Foundation for Social Entrepreneurship igazgatója és a Világgazdasági Fórum társadalmi innovációért felelős vezetője elmondta: "Izgalmas tanúja lenni a LONGi és a Power Solution közötti partnerségnek, hogy megmutathatjuk, mi lehetséges, ha egy vállalat és egy társadalmi vállalkozás összefog, kihasználva egy vállalat erejét és méretét, valamint egy olyan szervezet képességét, mint a Power Solution, hogy áramot, energiát és lehetőségeket biztosítson a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező lakosság számára.""  

Dennis She hozzátette: "A megfizethető és tiszta energia (SDG7) kulcsfontosságú az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak elérésében egy fenntarthatóbb jövő érdekében. A napenergia költségeinek csökkenése maga az alapja a globális szintű energiaegyenlőségnek, különösen az elmaradott régiók számára."   

A Shenzhen Power-Solution Ind Co., Ltd.-ről 

A 2009-ben alapított Szenzhen Power Solution elkötelezett a globális BOP (Bottom of the Pyramid), legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező lakosságának életminőségének javítása mellett a zöld energia felhasználásával. Professzionális off-grid napelemes termékgyártóként a Power Solution 15 éve a napelemes laternsoláris otthoni rendszerekre összpontosít, különösen az afrikai piacon. A vállalat több mint 60 szabadalommal rendelkezik, háromszor ment át a nemzeti csúcstechnológiai felülvizsgálaton, és elnyerte a "2020 FOR Good Enterprise" díjat.   

A Power Solution egy kínai társadalmi vállalkozás, amely aktívan bővíti a lábnyomát azáltal, hogy helyi közösségekben létesít gyárakat. A vállalat célja az iparosítás és a fenntartható fejlődés előmozdítása Afrikában, hozzájárulva a fenntarthatósági fejlesztési célokkal kapcsolatos globális erőfeszítésekhez. További információ: www.power-solution.net.cn

Sajtóreferens

Nadine Bütow

Az Európai Kommunikációs Főigazgatóság vezetője (DG)

nadinebuetow@longi.com

 

Timo Helmke

PR-menedzser, Európa (DG)

timohelmke@longi.com